Sikringsskap Skien

Et sikringsskap er et viktig del av et hus, og er avgjørende for et velfungerende elektrisk anlegg. Sikringsskapet skal beskytte alle elektriske apparater som du bruker i huset, og deg selv, mot både støt og overspenning. Samtidig fungerer sikringsskapet som en avverging mot brann. Omtrent halvparten av alle branner som oppstår i norske hjem, skyldes feil eller mangler på det elektriske anlegget. Da er det naturligvis viktig at sikringsskapet fungerer slik som det skal. RS Elektro i Skien kan hjelpe deg både med reparasjon av eksisterende sikringsskap, samt kontroll for å avdekke om sikringsskapet må byttes ut.

Må sikringsskapet byttes?

Ofte er man ikke klar over selv at det er på tide å bytte ut sikringsskapet i sin helhet. Dette kommer an på faktorer slik som blant annet det totale strømforbruket. Dersom man bruker mye strøm til oppvarming, belysning og andre elektriske apparater, kan det være at sikringsskapet bør  oppgraderes. Noen tegn du kan se etter selv, er om sikringen ofte går, om ledingene skifter farge, eller om sikringene føles varmere enn normalt. Det er likevel alltid lurt å kontakte en elektriker for å være sikker på om skapet bør byttes ut eller ikke. Dette kan man enkelt gjøre hos RS Elektro, du trenger kun å bestille en befaring, og så vil den enkelte elektrikeren bedømme om det bør skiftes.

Reparasjon av sikringsskap

Dersom elektrikeren kommer frem til konklusjonen om at sikringsskapet ikke trengs å skiftes ut, kan en reparasjon være en alternativ løsning. RS Elektro i Skien kan utføre reparasjoner av de fleste sikringsskap, dersom dette er nødvendig. Dersom det ikke er tilstrekkelig, men en full utskiftning ikke er nødvendig, kan RS Elektro også bistå med å skifte ut deler av sikringsskapet. Dette avtales i samråd med den enkelte elektrikeren. Den totale prisen for arbeidet vil også bli avtalt i forkant av reparasjonen eller utskiftingen.